Vloerisolatie prijzen
Het isoleren van een vloer is iets waar veel mensen niet zoveel aandacht aan besteden. In het merendeel van de gevallen wordt er namelijk nog steeds vaak gefocust op het isoleren van het dak en de wanden in een woning. Hoewel deze uiteraard bijzonder belangrijk zijn mag ook het isoleren van de vloer niet worden onderschat. Heeft u vloerverwarming en denkt u dat het isoleren van uw vloer dan helemaal niet mogelijk of gewoon niet verstandig is? Dat is absoluut niet correct. Ook in dit geval is het plaatsen van vloerisolatie altijd een aanrader! Wilt u graag vloerisolatie laten plaatsen, maar zou u allereerst een bepaald idee willen hebben van de kosten die er aan verbonden zijn? U ontdekt ze op deze pagina!
Hoeveel kost vloerisolatie?
De kostprijs die voor vloerisolatie in rekening wordt gebracht is altijd gebaseerd op verschillende factoren. Zo moet er rekening worden gehouden met niet alleen het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, ook de isolatiespecialist in kwestie oefent zijn of haar directe invloed uit op het kostenplaatje dat voor vloerisolatie wordt aangerekend. In eerste instantie zetten we graag de verschillende mogelijke materialen even voor u op een rijtje inclusief de gemiddelde kostprijs die er voor moet worden betaald.
Soort materiaal | Gemiddelde kostprijs |
Isolatieplaten | Gemiddeld 22 euro per vierkante meter |
Gespoten PUR | Gemiddeld 32 euro per vierkante meter |
Isolerende chape | Gemiddeld 32 euro per vierkante meter |
We kunnen de kostprijs van vloerisolatie ook even los bekijken van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Het prijsverschil wordt namelijk eveneens meteen duidelijk wanneer we de verschillende soorten woningen even naast elkaar gaan zetten. In dat geval worden de prijzen zoals opgenomen in onderstaande prijstabel.
Type woning | Gemiddelde kostprijs |
Appartement (45 vierkante meter) | Gemiddeld zo’n 1.130 euro |
Tussenwoning (50 vierkante meter) | Gemiddeld zo’n 1.210 euro |
2 onder 1 kap (55 vierkante meter) | Gemiddeld zo’n 1.380 euro |
Vrijstaande woning (70 vierkante meter) | Gemiddeld zo’n 1.775 euro |
Tot 30% besparen op de kosten van uw vloerisolatie
Wat zou u er van denken mochten we u zeggen dat er zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen een besparing kan worden gerealiseerd die kan oplopen tot 30 procent op vloerisolatie? Onmogelijk? Zeker en vast niet! Nog steeds gaan bijzonder veel mensen zomaar met het eerste, het beste isolatiebedrijf in zee. Het kan hierbij gaan om een prima bedrijf, maar wie zegt dat ze ook het goedkoopst zijn? Een offerte voor vloerisolatie opvragen bij meerdere bedrijven kan er op dit vlak voor zorgen dat u er de goedkoopste optie zo tussenuit kunt halen. Het resultaat is een gevoelig lagere factuur waardoor u de geplande investering in vloerisolatie niet meer hoeft uit te stellen.
Keuzes die de kostprijs van vloerisolatie beïnvloeden
Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er enkele keuzes gemaakt dienen te worden die het kostenplaatje van vloerisolatie aanzienlijk kunnen verhogen of juist verlagen. Om er zeker van te zijn dat u altijd kunt rekenen op de best mogelijke prijs hebben we deze verschillende keuzes even voor u op een rijtje gezet.
Keuze 1: Vloerisolatie of kruipruimte-isolatie?
Het isoleren van uw vloer kan op twee verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie kan er bijvoorbeeld voor worden gekozen om de vloer zelf te isoleren, maar daarnaast kan er eveneens kruipruimte-isolatie worden voorzien. Het plaatsen van kruipruimte-isolatie is altijd financieel interessanter, maar dat neemt niet weg dat vloerisolatie het meest efficiënt is. Maak voor uzelf uit welke van beide mogelijkheden uw voorkeur wegdragen. Het onderling verschil bedraagt doorgaans tussen de 400 en 800 euro op het totale kostenplaatje.
Keuze 2: Het soort materiaal dat wordt gebruikt
Er zijn door de jaren heen verschillende materialen op de markt gelanceerd waarmee een vloer kan worden geïsoleerd. Het materiaal waarvoor u kiest is altijd voor een niet onbelangrijk deel afhankelijk van de totale kostprijs welke u zult moeten betalen. We onderscheiden op dit vlak de kosten die worden aangerekend voor isolatieplaten van de kosten voor gespoten PUR en / of isolerende chape. Wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u het kostenplaatje zo laag mogelijk kunt houden is kiezen voor isolatieplaten altijd de beste oplossing. Let wel op, dit isolatiemateriaal kan niet altijd worden toegepast als vloerisolatie.
Keuze 3: Verschil tussen een houten en betonnen vloer
Wilt u graag uw houten vloer aan de onderzijde isoleren? In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een houten vloer onderin veel meer oppervlakte heeft in vergelijking met een vloer van beton. Dit zorgt er voor dat het isoleren van een houten vloer aan de onderzijde doorgaans meer kost in vergelijking met het isoleren van een vaste, betonnen vloer.
Keuze 4: Eventuele opties
In principe zijn onderstaande opties niet noodzakelijk wanneer u, uw vloer wenst te isoleren, maar dat neemt niet weg dat ze wel interessant kunnen zijn. We hebben de verschillende opties inclusief het gemiddelde kostenplaatje dat er voor in rekening wordt gebracht alvast even voor u op een rijtje gezet.
Soort optie | Gemiddelde kostprijs |
Vloerverwarming | Gemiddeld 760 euro voor 10 vierkante meter |
CV buis isolatie | Gemiddeld 16 euro per 30 meter buis |
Interessante bespaartips
Het is op verschillende manieren mogelijk om een (extra) besparing te realiseren op het isoleren van uw vloer. Verschillende van deze bespaartips zijn bijzonder interessant omdat u niet moet inboeten op vlak van kwaliteit en er toch behoorlijk wat geld kan worden uitgespaard. Gebruikmaken van deze tips is dan ook zeker en vast de moeite waard.
- Combineren van vloer- en kruipruimte isolatie. Eerder op deze pagina hebben we reeds de twee mogelijkheden op een rijtje gezet om uw vloer te isoleren. Wat we toen nog niet hebben gezegd is dat het ook zeer interessant kan zijn om ze beiden uit te voeren. Door het combineren van kruipruimte-isolatie samen met vloerisolatie wordt de besparing op de gas- en elektriciteitsfactuur immers pas echt optimaal.
- Subsidie aanvragen. Gaat u de vloer van uw huis isoleren en wilt u kunnen rekenen op een bepaalde financiële tegemoetkoming? In dat geval is het altijd interessant om een subsidie aan te vragen. Het aanvragen van een subsidie zorgt er voor dat u meteen een stukje van uw investering terugkrijgt en daar komt ook nog eens bij dat de terugverdientijd behoorlijk kan worden ingeperkt. Op deze manier slaat u dus altijd twee vliegen in één klap.