Home » Kostprijs verbouwen » Wandisolatie prijzen

Wandisolatie prijzen

Het isoleren van de wanden in uw woning kan er voor zorgen dat het wooncomfort naar een aanzienlijk hoger niveau wordt getild. Het plaatsen van wandisolatie zorgt er immers niet alleen voor dat het warmteverlies aanzienlijk kan worden beperkt, daarnaast krijgt u minder snel (of zelfs helemaal niet) te maken met koudebruggen. Het gevolg is een zeer aangenaam, lekker warm leefklimaat in huis waar alle gezinsleden en uw bezoekers van zullen kunnen genieten. Gaat u ook wandisolatie plaatsen in huis, maar wilt u graag eerst te weten komen welke kosten een dergelijke investering met zich meebrengt? Dat is precies de informatie die we op deze pagina aan u voorstellen!

Wandisolatie prijzen

 
Wandisolatie nodig? Vergelijk de prijzen

Hoeveel kost wandisolatie?

kostenHet isoleren van de wanden binnen in een woning gebeurt steeds door gebruik te maken van isolatieplaten. Dit zorgt er voor dat er steeds enigszins aan ruimte moet worden ingeboet. Dat lijkt uiteraard een beetje vervelend, maar u slaat er wel twee vliegen mee in één klap. Het laten isoleren van de wanden in uw huis zorgt er namelijk niet uitsluitend voor dat warmteverlies in de kiem kan worden gesmoord, daarnaast zorgt het ook nog eens voor de nodige geluidsisolatie. Wilt u graag weten hoeveel de gemiddelde aankoopprijs is van wandisolatie? Onderstaande prijstabel geeft u hier een mooie indicatie van.

Type wandisolatie Gemiddelde kostprijs
Isolatieplaat van 50 mm dik Gemiddeld 2,80 euro per vierkante meter
Isolatieplaat van 75 mm dik Gemiddeld 4,30 euro per vierkante meter

Wilt u ook tot 30% kunnen besparen op wandisolatie?

Het is tegenwoordig op een zeer groot aantal verschillende manieren mogelijk om een besparing te realiseren op de aankoopfactuur van uw wandisolatie. Zo kunt u bijvoorbeeld zonder al teveel moeite een besparing realiseren tot wel 30 procent, alleen maar door offertes op te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Door gewoon in zee te gaan met het eerste, het beste isolatiebedrijf weet u nooit of u niet veel meer betaalt dan eigenlijk strikt noodzakelijk is. Het opvragen van meerdere offertes levert u dus steeds een zeer aantrekkelijk financieel voordeel op. Zo wordt wandisolatie meteen een flink stuk betaalbaarder.

Welke keuzes beïnvloeden de kostprijs van wandisolatie?

Indien u wandisolatie wenst te kopen en te laten plaatsen zult u in eerste instantie toch verschillende keuzes moeten maken. Deze keuzes kunnen er uiteindelijk zomaar voor zorgen dat de eindfactuur een behoorlijk stuk lager kan uitvallen. Bent u benieuwd welke keuzes dit precies zijn? Wij hebben ze voor u alvast even op een rijtje gezet.

Keuze 1: De dikte van het isolatiemateriaal

De eerste keuze die altijd een invloed heeft op het prijskaartje dat voor wandisolatie wordt aangerekend heeft te maken met de dikte van het isolatiemateriaal. Zoals u reeds uit de bovenstaande prijstabel heeft kunnen afleiden bestaan de isolatieplaten voor wandisolatie in verschillende diktes. Het onderlinge prijsverschil tussen een plaat met een dikte van 50 en 75 mm is niet onaanzienlijk te noemen, in tegendeel. Voor een 50 mm dikke isolatieplaat ligt de prijs gemiddeld rond de 2,80 euro per vierkante meter. Voor een 75 mm dikke isolatieplaat bedraagt de kostprijs al snel zo’n 4,30 euro per vierkante meter. Het prijsverschil kan op deze manier onderling aldus zo’n 1,50 euro per vierkante meter bedragen.

Keuze 2: Zelf plaatsen of uitbesteden?

Het plaatsen van isolatie is niet altijd een eenvoudige opdracht, in tegendeel. Wanneer het gaat om wandisolatie hoeft dat evenwel niet zo’n groot probleem te vormen. Het feit dat er gewoon gebruik wordt gemaakt van isolatieplaten zorgt er immers voor dat ze eigenlijk door iedereen kunnen worden aangebracht. Door zelf uw wandisolatie te plaatsen zult u merken dat er een zeer aantrekkelijke besparing op de totale factuur kan worden verkregen. Let wel op, het spreekt voor zich dat de plaatsing van het isolatiemateriaal steeds op nauwkeurige wijze dient te gebeuren. Is dit niet het geval, dan is het mogelijk dat het isolatiemateriaal haar doel voorbijschiet en dat is uiteraard niet echt de bedoeling.

Keuze 3: Combineren met andere isolatie

Wandisolatie is in principe een vorm van isolatie die geen prioriteit krijgt bij mensen die eigenaar zijn van een woning. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat er eerst voor wordt gezorgd dat de buitenkant van de woning grondig wordt geïsoleerd. Dat is inderdaad zeer belangrijk, want hier treedt het meeste warmteverlies op. Waarom zou het echter niet mogelijk zijn om meerdere onderdelen van uw huis op hetzelfde ogenblik te isoleren? U kunt bijvoorbeeld moeiteloos de wanden in uw huis samen met de gevel isoleren. Op deze manier wordt het warmteverlies meteen drastisch beperkt en bovendien wordt ook de prijs enigszins gedrukt. Indien mogelijk is het gelijktijdig isoleren van verschillende delen van uw woning dan ook altijd de moeite waard.

Interessante bespaartips

Het plaatsen van wandisolatie is dus altijd erg interessant, maar dat neemt niet weg dat er een behoorlijk aanzienlijk prijskaartje aan kan verbonden zijn. Gelukkig bestaan er tevens meerdere mogelijkheden om een besparing te realiseren. Wij hebben de interessantste bespaartips voor een investering in wandisolatie alvast even voor u op een rijtje gezet.

 

  • Rekening houden met uw budget

Een eerste bespaartips gaat schuil in het feit dat u altijd aandacht moet blijven hebben voor het budget dat u ter beschikking heeft. Beschikt u slechts over een beperkt budget? Kies er dan voor om de belangrijkste onderdelen van uw huis eerst te isoleren. Het toepassen van isolatie in uw dak is op dat vlak dan ook een echte must. Pas wanneer de buitenste delen van een huis goed zijn geïsoleerd is de tijd rijp om in de richting van de andere onderdelen te kijken.

  • Het combineren van meerdere projecten. Het is altijd de moeite waard om verschillende projecten samen uit te laten voeren. Dit zorgt er namelijk voor dat u steeds kunt rekenen op een aantrekkelijk financieel voordeel. Bovendien krijgt u zo ook slechts één keer te maken met overlast wat uiteraard eveneens zeer mooi meegenomen is.
  • Subsidie aanvragen. Voor het isoleren van verschillende onderdelen van uw huis geldt tegenwoordig nog altijd dat er een subsidie kan worden aangevraagd. Deze subsidie kan een behoorlijke slok op de borrel schelen waardoor uw investering in wandisolatie meteen heel wat voordeliger wordt. Het aanvragen van een subsidie is dan ook zeker en vast iets wat u niet over het hoofd mag zien!

vergelijken

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Wat denk jij? Laat een comment achterx
()
x