Spijlenhekwerk prijzen
Veel mensen zijn op zoek naar een bijzonder stevig hekwerk om meer privacy en bovendien ook veiligheid te creëren. Op dit vlak is de keuze voor spijlenhekwerk doorgaans al snel gemaakt. Vooraleer een investering in dit soort hekwerk te overwegen is het evenwel belangrijk om een goed beeld te hebben van de gemiddelde kosten die er aan verbonden zijn. Om u hier een goed beeld van te geven hebben we op deze informatie alvast heel wat interessante informatie voor u verzameld. Op deze manier weet u dan ook precies wat u op financieel vlak van spijlenhekwerk kunt verwachten.
Hoeveel kost spijlenhekwerk?
Vooraleer u gaat investeren in de realisatie van spijlenhekwerk spreekt het voor zich dat u eerst een bepaald beeld zult willen hebben van de kosten die in rekening worden gebracht. Verschillende factoren kunnen nog een bepaalde impact hebben op de verschuldigde kostprijs voor uw spijlenhekwerk, maar daar komen we verder op deze pagina nog uitgebreid op terug. De gemiddelde kostprijs die voor spijlenhekwerk in rekening wordt gebracht wordt in ieder geval duidelijk bij het aanschouwen van de informatie in onderstaande prijstabel.
Type hekwerk | Gemiddelde kostprijs |
Spijlenhekwerk | Gemiddeld 65 euro per vierkante meter |
Besparen op spijlenhekwerk door te vergelijken
Wilt u er echt zeker van zijn dat u kunt genieten van de best mogelijke prijs voor uw spijlenhekwerk? In dat geval is het altijd de moeite waard om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende bedrijven die dit type hekwerk voor u kunnen leveren en plaatsen. Door het opvragen van meerdere offertes kan er namelijk in geen tijd een besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent. Op deze manier wordt het plaatsen van uw spijlenhekwerk uiteraard meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter en dat bovendien ook nog eens zonder dat er zal worden ingeboet op vlak van kwaliteit.
Keuzes die de prijs van spijlenhekwerk kunnen beïnvloeden
Spijlenhekwerk is niet goedkoop, maar ook niet echt duur te noemen. Vooraleer over te gaan tot het kopen van dergelijk hekwerk is het evenwel altijd van belang om er rekening mee te houden dat er meerdere keuzes gemaakt dienen te worden die uiteindelijk het kostenplaatje (aanzienlijk) kunnen beïnvloeden. Wij hebben deze verschillende keuzes nog even voor u op een rijtje gezet.
Keuze 1: De afmetingen van uw spijlenhekwerk
Het spreekt voor zich dat het totale kostenplaatje aanzienlijk wordt beïnvloed door de afmetingen van het spijlenhekwerk. Hoe groter de afmetingen hoe hoger uiteraard de uiteindelijke factuur zal komen te liggen, maar anderzijds ook hoe langer de kostprijs per vierkante meter kan worden. Hou er bij het bepalen van de afmetingen bovendien ook altijd rekening mee dat er mogelijks een poort wordt geplaatst. Het spreekt voor zich dat deze poort er voor zorgt dat er minder gewoon hekwerk is vereist.
Keuze 2: De afwerking van uw spijlenhekwerk
De afwerking van spijlenhekwerk kan op verschillende manieren gebeuren. U kunt er in eerste instantie bijvoorbeeld voor kiezen om deze gewoon te verzinken, maar daarnaast kan ze ook gecoat worden. Het verzinken zorgt er namelijk voor dat uw hekwerk zal voorzien worden van een enigszins zilvergrijze kleur. Deze kleur valt niet bij iedereen in goede aarde waardoor men er voor kiest om een coating aan te brengen. Het coaten van spijlenhekwerk is niet alleen interessant omdat ze op die manier een kleur krijgt die perfect in lijn ligt met uw verwachtingen, maar bovendien ook nog eens onderhoudsvriendelijk wordt. Let op, voor het coaten van spijlenhekwerk wordt altijd een meerprijs aangerekend. Hoeveel deze bedraagt is afhankelijk van de kleur die u wenst. Groen en zwart kunnen worden gerealiseerd tegen een meerprijs van 10 procent terwijl een andere kleur nog eens 10 procent duurder is.
Keuze 3: Poort voorzien of niet?
De derde keuze heeft betrekking tot het voorzien van een poort. Het spreekt immers voor zich dat u als eigenaar van de woning bijvoorbeeld op eenvoudige wijze binnen zult willen kunnen rijden met uw auto. Dit kan door gebruik te maken van een bepaalde poort. Moet uw auto helemaal niet binnen komen op het terrein van uw woning, maar wilt u voor uzelf als voetganger een doorgang creëren? Ook dat is uiteraard mogelijk door een poort te voorzien. We hebben de verschillende poorten inclusief hun gemiddelde kosten voor u op een rijtje gezet aan de hand van de onderstaande prijstabel.
Het type poort | Gemiddelde kostprijs |
Looppoort (100 x 100 centimeter) | Tussen 125 & 500 euro |
Draaipoort (300 x 100 centimeter) | Tussen 575 & 3.350 euro |
Schuifpoort (300 x 100 centimeter) | Tussen 975 & 4.525 euro |
Interessante bespaartips
Het is zoals u eerder op deze pagina reeds heeft kunnen lezen mogelijk om te besparen op uw spijlenhekwerk door een offerte op te vragen bij verschillende leveranciers en vakmannen. Er is echter meer. Wij hebben alvast enkele, extra interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet die uw investering in spijlenhekwerk zomaar even nog toegankelijker kunnen maken.
- Recht op kwantumkorting of niet? Veel mensen hebben er nog nooit eerder van gehoord, maar in bepaalde gevallen heeft u ook voor wat het plaatsen van spijlenhekwerk betreft recht op een kwantumkorting. Deze korting (die veelal zo’n 10 procent bedraagt) wordt toegekend op het ogenblik dat er nog iemand uit uw buurt eveneens voor kiest om te investeren in dergelijk hekwerk. Ken de opdracht samen toe aan hetzelfde bedrijf en de korting is een feit.
- Bespaar eenvoudig op de voorrijkosten. Vaak wordt er geen rekening mee gehouden, maar de zogenaamde voorrijkosten kunnen een behoorlijke invloed hebben op het totale kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Door te kiezen voor een vakman uit de buurt is het hoe dan ook mogelijk om de voorrijkosten aanzienlijk te beperken. Hierdoor kan een mooie besparing worden gerealiseerd en dat ook nog eens zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit.
- Kies voor een standaard kleur. Kiest u er voor om uw spijlenhekwerk te laten coaten omdat u de standaard zilvergrijze kleur die wordt veroorzaakt door het verzinken niet mooi vindt? Kies dan voor een standaard kleur (groen of zwart). Op deze manier krijgt u nog steeds te maken met een bepaalde meerprijs, maar blijft ze wel zo beperkt mogelijk.