Gyprocwerk prijzen
Het gebeurt tegenwoordig erg vaak dat mensen er voor kiezen om in hun huis gebruik te maken van gyproc. Dit kan op tal van verschillende manieren. Dit materiaal, welke steeds wordt verkocht in platen kan immers worden gebruikt voor het realiseren van een voorzetwand, maar ook voor het tot stand brengen van een vals plafond. Gyprocwerk is bovendien een voordelige vorm van afwerking die ruimte laat voor personalisatie. Bent u eveneens van plan om gebruik te maken van gyprocwerk, maar zou u graag allereerst een goed beeld willen hebben van de mogelijkheden en de kosten op dit vlak? In dat geval zal de informatie op deze pagina voor u ongetwijfeld zeer interessant blijken!
Hoeveel kost gyprocwerk?
Platen van gyproc beschikken over een licht gewicht en zijn bovendien eenvoudig te verwerken. Dit zorgt er voor dat bijvoorbeeld scheidingswanden zeer eenvoudig en snel kunnen worden opgetrokken. Daarnaast zijn er ook geen droogtijden van toepassing. Dit is wanneer u kiest voor metselwerk uiteraard wel zo. De bijzonder efficiënte manier waarop gyproc kan worden geplaatst zorgt er in ieder geval altijd voor dat de kostprijs per vierkante meter aanzienlijk kan worden beperkt.
Karwei | Gemiddelde kostprijs |
Uitvoeren van gyprocwerk | Tussen 25 & 60 euro per vierkante meter |
Tot 30% besparen op het laten uitvoeren van uw gyprocwerk
Wilt u zeker zijn van de goedkoopste gyprocwerk prijzen? Kies er dan niet voor om zomaar met de eerste, de beste vakman in zee te gaan. Vooraleer een beroep te doen op een bepaalde partij is het altijd de moeite waard om offertes op te vragen bij verschillende vakmannen of bedrijven. Door het opvragen en vervolgens vergelijken van deze offertes is het altijd een mogelijkheid om er de meest voordelige kostprijs tussenuit te halen. Op deze manier is het zonder ook maar enig probleem mogelijk om een besparing te realiseren tot wel 30 procent op het laten uitvoeren van gyprocwerk.
Factoren die de gyprocwerk prijzen kunnen beïnvloeden
De prijstabel eerder op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat er op vlak van kostprijs per vierkante meter sprake kan zijn van een behoorlijk groot verschil. Dit verschil is eenvoudig te verklaren aan de hand van het type opdracht die moet worden uitgevoerd. Wij hebben de verschillende factoren die de hoogte van de prijs per vierkante meter kunnen beïnvloeden alvast even voor u op een rijtje gezet.
Factor 1: Het realiseren van een gyproc scheidingswand
Beschikt u over een grote woonruimte die u graag iets compacter wil maken door het gebruik van een gyproc scheidingswand? Dat is uiteraard geen enkel probleem. De wanden kunnen beschikken over een skelet van hout of metaal en kunnen bovendien ook zonder probleem geïsoleerd worden. Door gebruik te maken van meerdere soorten plaatmateriaal is het in ieder geval mogelijk om een stevige constructie te realiseren die zowel over thermische als akoestische, isolerende eigenschappen kan beschikken. Voor het laten plaatsen van een standaard gyproc scheidingswand wordt een prijs aangerekend van tussen de 40 en 45 euro per vierkante meter. Gaat u opteren voor een gyproc scheidingswand met dubbele platen? Hou dan rekening met een hogere kostprijs van tussen de 55 en 60 euro per vierkante meter.
Factor 2: Een gyproc voorzetwand laten realiseren
Tijdens het renoveren van een woning wordt er niet zelden voor gekozen om gebruik te maken van gyproc. Dit kan onder meer het geval zijn voor wat het realiseren van een voorzetwand betreft. De voorzetwand wordt dan met behulp van een metalen of houten skelet tegen de bestaande muur aan geplaatst. In principe is het ook mogelijk om de platen van gyproc zonder skelet meteen tegen de muur aan te bevestigen. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een speciale soort kleefmortel. Wilt u een enkele voorzetwand van gyproc laten plaatsen? In dat geval moet u rekening houden met een gemiddelde prijs per vierkante meter van tussen de 25 en 30 euro. Opteert u toch liever voor een dubbele voorzetwand? Dan moet u rekenen op een kostenplaatje van tussen de 30 en 35 euro per vierkante meter.
Factor 3: Een metal stud plafond
Het toepassen van een zogenaamd metal stud plafond gebeurt wanneer de bovenliggende structuur niet in staat is om te fungeren als draagstructuur voor het plafond. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van metalen profielen die rondom de wanden worden geplaatst. Vervolgens worden de gyproc platen aan dit metalen skelet bevestigd. Let op, het gebruik van metal stud plafonds is uitsluitend geschikt voor ruimtes die over een beperkte overspanning beschikken van minder dan vijf meter. Voor het realiseren van een metal stud plafond wordt een prijs aangerekend van tussen de 35 en 40 euro per vierkante meter.
Interessante bespaartips
Ondanks het feit dat het realiseren van gyprocwerk nooit gepaard gaat met echte hoge kosten is het altijd mooi meegenomen wanneer er een extra besparing kan worden verkregen op het standaard kostenplaatje. De onderstaande, interessante bespaartips kunnen u op dit vlak ongetwijfeld van dienst zijn.
- Steek zelf de handen uit de mouwen. Gyproc is een materiaal dat in principe zeer geschikt is voor doe-het-zelvers. Het is vrij eenvoudig te plaatsen en kan bovendien op tal van verschillende manieren worden bewerkt. Daarnaast zorgt het plaatsen van de gyproc op een skelet er voor dat er ook nog eens zeer eenvoudig isolatie bij kan worden voorzien waardoor ook dit de tussenkomst van een vakman niet meteen vereist.
- Recht op kwantumkorting? In bepaalde gevallen kunt u aanspraak maken op het verkrijgen van een zogenaamde kwantumkorting. Dit is zo op het ogenblik dat er meerdere gyprocwerken in één keer aan dezelfde partij worden uitbesteed. Weet u dus met andere woorden ook iemand die er aan denkt om gyprocwerk te laten realiseren in zijn of haar woning? In dat geval kan het samen toekennen van de opdracht een besparing opleveren die kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 10 procent!
- Kies voor een vakman uit uw eigen buurt. Zoek de vakman voor het uitvoeren van uw gyprocwerken niet te ver. U dient er namelijk rekening mee te houden dat er door deze partij steevast voorrijkosten in rekening gebracht zullen worden. Deze kosten kunnen gelegen zijn tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer waardoor ze op het einde van de rit verantwoordelijk kunnen zijn voor een niet onbelangrijk prijsverschil.