Home » Kostprijs verbouwen » Tegelzetter prijzen

Tegelzetter prijzen

Zou u graag tegels willen laten plaatsen in uw huis? Bent u niet van plan om dit karwei zelf uit te voeren omdat u zeker wenst te zijn van een zo kwalitatief mogelijk eindresultaat? In dat geval is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op de diensten van een tegelzetter. Vooraleer een dergelijke vakman onder de arm te nemen kan het echter geen kwaad om een goed beeld te hebben van de gemiddelde kosten die door hem in rekening worden gebracht. Om hier alvast een beetje een indicatie van te geven hebben we de gemiddelde kosten van een tegelzetter op deze pagina even voor u op een rijtje gezet.

 
Tegelzetter nodig? Vergelijk eerst

Wat zijn de gemiddelde tegelzetter prijzen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is het helemaal niet zo dat de kostprijs van een tegelzetter altijd min of meer gelijk is. Dit heeft alles te maken met het feit dat soms zaken zoals de lijm evenals het voegmiddel reeds mee worden gerekend in het zogenaamde legloon dat een tegelzetter in rekening brengt. Het legloon kan bij een tegelzetter op twee verschillende manieren in rekening worden gebracht. Dit kan namelijk zowel per vierkante meter als per uur. In het merendeel van de gevallen hanteert een tegelzetter een kostprijs per vierkante meter. Gaat het evenwel om zeer complexe werkzaamheden? In dat geval wil men wel eens een uurtarief in rekening brengen.

Type kostprijs van een tegelzetter Gemiddelde kostprijs
Prijs per vierkante meter Tussen 30 & 45 euro per uur
Prijs per uur Tussen 35 & 45 euro per vierkante meter

Er is naast bovenstaande ook nog een derde mogelijkheid. In bepaalde gevallen zal een tegelzetter namelijk een kostprijs willen afspreken voor het volledige werk dat moet worden uitgevoerd. Dit kan interessant zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. Wilt u er absoluut zeker van zijn dat er geen overbodige kosten in rekening worden gebracht? In dat geval is het opvragen van een gedetailleerd prijsbestek altijd de moeite waard.

Tot 30% besparen op de kosten van een tegelzetter? Geen probleem!

Het feit dat het legloon van een tegelzetter niet is vastgesteld zorgt er voor dat u altijd een niet onaantrekkelijk financieel voordeel kunt verkrijgen. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking is het namelijk altijd mogelijk om een besparing te realiseren die zomaar kan oplopen tot wel 30 procent. Bijzonder vaak wordt er nog steeds gewoon voor gekozen om in zee te gaan met de eerste, de beste tegelzetter. Dat mag misschien in eerste instantie interessant lijken, het is het absoluut niet, in tegendeel. Vraag dus altijd offertes op bij verschillende partijen wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u niet nodeloos teveel betaalt voor het aannemen van een bepaalde tegelzetter.

Keuzes die de kostprijs van een tegelzetter beïnvloeden

Het legloon dat door een tegelzetter wordt aangerekend is zoals u reeds heeft kunnen lezen onderhevig aan verschillende factoren of keuzes. Om er zeker van te zijn dat u geen enkele van deze invloeden over het hoofd ziet hebben we ze alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal van de tegels

Een tegelzetter moet uiteraard tegels plaatsen en dus spreekt het voor zich dat het materiaal waaruit deze tegels bestaan altijd van belang is. Tegels die gemaakt zijn van natuursteen zijn kwetsbaarder en zwaarder in vergelijking met keramische tegels. Dit zorgt er voor dat ze niet alleen duurder zijn in aankoop, maar ook het legloon van de tegelzetter zal er door worden beïnvloed. Voor natuurstenen tegels kan dan ook al snel worden gedacht aan een legloon van zo’n 40 à 45 euro per uur. De kostprijs van keramische tegels ligt tussen de 10 en 83 euro per vierkante meter. Voor natuursteen kunt u rekenen op een prijs van tussen de 26 en 165 euro per vierkante meter.

Keuze 2: Het legverband waar gebruik van wordt gemaakt

Tegenwoordig onderscheiden we de standaard legverbanden ten opzichte van de meer exclusievere varianten. Deze laatste zijn uiteraard duurder, maar ogen wel stijlvoller en uiteraard heel wat exclusiever. Wilt u eveneens een meer exclusief legverband laten plaatsen? In dat geval doet u er goed aan om rekening te houden met de volgende zaken:

 

  • Laat u op voorhand goed inlichten over de mogelijkheden waarover u beschikt.
  • Hoe complexer het legverband is, des te meer tijd ze in beslag neemt en des te hoger het legloon zal uitvallen.
  • In dit geval moeten er altijd tegels worden gesneden. Voor het snijden zijn extra tegels vereist.

 

U doet er zeker goed aan om de tegelzetter van uw keuze op voorhand een inschatting te laten maken van het aantal tegels die moeten worden ingekocht. Dit zorgt er voor dat u niet met een overschot aan tegels komt te zitten, maar er ook niet te weinig heeft. Let op, omwille van het feit dat het plaatsen van een bijzonder legverband meer tijd kost zullen de prijzen al snel stijgend in de richting van 45 euro per uur.

Keuze 3: De grootte van de tegels

Niet alleen het soort tegel kan het legloon van de tegelzetter beïnvloeden, wat bovendien ook te denken van de omvang waar de tegels over beschikken? Hoe groter de tegels, des te lastiger ze te hanteren zijn. Dit zorgt er logischerwijs voor dat ze ook niet eenvoudig te plaatsen zijn. Grote tegels hebben afmetingen die zijn gelegen tussen 30 x 30 cm en 120 x 120 cm. Het spreekt voor zich dat ook alle mogelijke afmetingen tussenin tot de mogelijkheden behoren. Hou er hoe dan ook steeds rekening mee dat het plaatsen van grote tegels altijd gepaard gaat met een zekere meerprijs. Het werk mag dan wel sneller afgerond kunnen worden, daar staat tegenover dat het heel wat meer moeite kost. Het gemiddelde uurtarief ligt in dit geval dan ook gemiddeld zo’n 10 euro hoger.

Interessante bespaartips

Het is absoluut normaal dat u het legloon van een tegelzetter het liefst van allemaal zo beperkt mogelijk zult willen houden. Om dit te kunnen realiseren hebben we enkele interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet.

  • Kies voor een tegelzetter uit de buurt. Het spreekt voor zich dat de tegelzetter van uw keuze altijd een bepaalde verplaatsing moet doen om bij u thuis de tegels te kunnen komen leggen. Deze verplaatsing moet worden vergoed en dat gebeurt onder de vorm van zogenaamde voorrijkosten. U kunt deze kosten beperken door te kiezen voor een tegelzetter die in uw buurt woonachtig is. De gemiddelde prijs van voorrijkosten is gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer die moet worden afgelegd.
  • Help de tegelzetter een handje. Het beroep van tegelzetter is zwaarder dan veel mensen denken. Dit zorgt er voor dat ze alle hulp meer dan waarderen. Verwijder gerust zelf de oude tegels, geef de nieuwe tegels aan waardoor de tegelzetter niet constant recht hoeft te staan en ga zo maar door. Op deze manier zult u merken dat de uiteindelijke kosten behoorlijk gedrukt kunnen worden.

vergelijken

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Wat denk jij? Laat een comment achterx
()
x