Vijveraanleg prijzen
De beschikking hebben over water in uw tuin is altijd mooi meegenomen. Water brengt niet alleen rust in uw tuin, bovendien beschikt een vijver over een extra luxueus en stijlvol karakter. Indien u dat wenst is het zelfs mogelijk om er in te zwemmen. Geeft u evenwel eerder de voorkeur aan het houden van een aantal vissen? Ook dat is uiteraard perfect mogelijk. Bent u eveneens geïnteresseerd in het laten aanleggen van een vijver, maar zou u allereerst graag een duidelijk beeld willen hebben van de kosten die hiervoor aangerekend kunnen worden? Ontdek dan de vijveraanleg prijzen op deze pagina!
Hoeveel kost een vijver aanleggen?
U kunt er vandaag de dag voor kiezen om tal van verschillende soorten vijvers te laten aanleggen in uw tuin. De kosten die worden aangerekend voor het plaatsen van een vijver zijn bijgevolg altijd afhankelijk van het type waarvoor u kiest. Andere factoren die een invloed hebben op de prijs die in rekening wordt gebracht zijn met name de afmetingen waar de vijver in kwestie over beschikt evenals de door u gekozen extra’s. Wilt u graag een duidelijk beeld hebben van de gemiddelde kosten die voor een vijver worden aangerekend? Dat wordt meteen duidelijk op basis van de onderstaande prijstabel.
Type vijver | Gemiddelde kostprijs |
Bescheiden vijver zonder planten en vissen | Gemiddeld tussen 1.050 & 1.300 euro |
Tuinvijver | Gemiddeld tussen 2.050 & 3.050 euro |
Koivijver | Gemiddeld tussen 4.050 & 6.050 euro |
Zwemvijver | Gemiddeld tussen 24.000 & 39.000 euro |
Tot 30% besparen op het aanleggen van een vijver? Dat kan!
Het is op tal van verschillende manieren mogelijk om een besparing te realiseren op het aanleggen van een vijver. Eén van de interessante bespaartips gaat evenwel schuil in het opvragen van offertes bij verschillende bedrijven. Het komt nog steeds zeer vaak voor dat mensen er voor kiezen om zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan. Dat kan uiteraard, maar het levert u zelden een financieel voordeel op, in tegendeel. Door offertes op te vragen bij meerdere partijen en deze met elkaar te vergelijken kan altijd een besparing worden gerealiseerd op het aanleggen van uw vijver die zomaar kan oplopen tot wel 30 procent. Zo wordt uw vijver meteen een stuk betaalbaarder.
Keuzes die de prijs van een vijver aanleggen kunnen beïnvloeden
De ene vijver is uiteraard de andere niet. U als eigenaar van de tuin waar de vijver in moet worden geplaatst kan over bepaalde, specifieke wensen beschikken die het kostenplaatje stuk voor stuk de hoogte in kunnen duwen. Wij stellen deze keuzes graag even aan u voor.
Keuze 1: Het soort vijver
Het type vijver waarvoor u kiest is bepalend voor een zeer groot gedeelte van de kostprijs. Een bescheiden vijver zonder planten en vissen is uiteraard het goedkoopst. Wilt u een echte tuinvijver laten aanleggen met alles er op en er aan? In dat geval mag u al snel rekening houden met een kostenplaatje van tussen de 2.050 & 3.050 euro. Wilt u graag koi vissen houden? Dan moet er rekening mee worden gehouden dat hiervoor een aangepaste vijver is vereist. Een dergelijke vijver kost u al snel tussen de 4.050 & 6.050 euro. Wilt u graag kunnen zwemmen in uw vijver? Kies dan voor een zwemvijver voor een kostprijs van tussen de 24.000 & 39.000 euro.
Keuze 2: De oppervlakte van de vijver
Een keuze die u uiteraard zelf moet maken gaat schuil in de oppervlakte van de vijver. Hoe groter de vijver, des te hoger uiteraard het uiteindelijke kostenplaatje zal komen te liggen. Voor het realiseren van een zwemvijver moet er rekening mee worden gehouden dat ook de installatie krachtiger dient te zijn op het ogenblik dat de oppervlakte wordt vergroot. Op het einde van de rit kan dit voor een zeer aanzienlijk prijsverschil zorgen. Wilt u een echt goedkope vijver realiseren? Dan is het dus van belang om de oppervlakte zo beperkt mogelijk te houden.
Keuze 3: Zelf uw vijver aanleggen of uitbesteden?
U mag er rekening mee houden dat het gemiddelde uurtarief voor het aanleggen van een vijver in uw tuin is gelegen tussen de 40 en 60 euro. U kunt er uiteraard voor kiezen om het aanleggen van de vijver uit te besteden, maar het uitgraven er van en bekleden is op zich niet zo heel moeilijk, in tegendeel. Door de vijver zelf aan te leggen kunt u de uiteindelijke prijs hoe dan ook behoorlijk verlagen. De enige kost waar u dan immers nog rekening mee moet houden gaat schuil in het materiaal dat moet worden gebruikt.
Interessante bespaartips
Afhankelijk van de keuzes die u maakt met betrekking tot het aanleggen van een vijver kan het kostenplaatje dus behoorlijk hoog oplopen. Gelukkig hoeft dat lang niet altijd een probleem te vormen, in tegendeel. Er kan namelijk met betrekking tot het aanleggen van een vijver ook op tal van verschillende manieren worden bespaard. Hoe dat precies kan gebeuren wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande bespaartips.
- Kies voor een bedrijf bij u uit de buurt. Een vijver aanleggen is een karwei die door heel wat verschillende bedrijven kan worden uitgevoerd. Om er zeker van te zijn dat de zogenaamde voorrijkosten tot een minimum worden beperkt is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op een bedrijf bij u uit de buurt. Dit zorgt er namelijk voor dat de voorrijkosten die vaak tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer zijn gelegen aanzienlijk lager zullen uitvallen. Op deze manier wordt uiteraard ook de eindfactuur heel wat beperkt.
- Steek zelf de handen uit de mouwen! Het zelf aanleggen van een gewone tuinvijver is niet zo moeilijk. Wanneer u een beetje handig bent kunt u dan ook perfect zelf een dergelijke uitbreiding voor uw tuin realiseren. Zelf de handen uit de mouwen steken zorgt er voor dat u de arbeidskosten voor het aanleggen van een vijver in uw tuin kunt voorkomen en dat is uiteraard altijd mooi meegenomen. Zo wordt het laten aanleggen van een vijver voor in uw tuin meteen op financieel vlak wel erg interessant.